Известие

Collapse
No announcement yet.

Силни вибрации и шум от мотора между 2000 и 3000 rpm?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Силни вибрации и шум от мотора между 2000 и 3000 rpm?

Здравейте! Обръщам се към всички, които са имали такъв проблем. От около седмица се появи шум и вибрации от мотора в интервала 2000 - 3000 RPM. И преди имаше такива, но бяха около 3000 и то слабо доловими. Доколкото знам е типично за мотора 1.8 8 клапана 1994 ТС. Но отскоро шумът се засили рязко и падна по - нисък диапазон. То е ясно, че ще ходи на майстор, но искам да събера мнения, за да знам дали съм попаднал на майстор или "майстор". Няма загуба на мощност, но яко бучи, като че ли нещо стърже /нещо разбито/ и след 3000 оборота шумът се изглажда.

Ми най простото което ми идва наум - генерацията как е ?
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Сигурен съм, че не е от нея, като подам ръчно газ от дросела, вибрацията и шума ясно се долавя от някъде вътре от мотора. Звучи като нещо неуплатнено, като лагер или шайба, не съм специалист

Comment

Провери за неплътности всмукателния тракт от дебитомера до главата. Ако дърпа въздух от някое скъсано съединение или неуплътнена връзка може да доведе до подобни вибрации.
        Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Проверих внимателно за пробив системата, но не от там, нещо с мотора става, ама какво? Записал съм я за сервиз вече...

Comment

Махни ремака на алтернатора, след като премахнеш другия. Шумът изчезнели, значи е паразитната ролка
            Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

Първоначално публикувано от Petronii
              Махни ремака на алтернатора, след като премахнеш другия. Шумът изчезнели, значи е паразитната ролка
              А защо си сигурен, че е с клима? Ако няма - няма паразитна ролка .
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

с климатик е, ще пробвам, данеби да си имал подобен проблем?

Comment

беше от климатика, някаква ос се е износиал и даваше вибрации в мотора, просто си купих нов климатик, след като съм го ремонтирал като нов няколко пъти. С новия е супер тихо и безшумно и колата се отпуши на ниски обороти, стария за нищо неставаше....

Comment

Първоначално публикувано от dim Покажи съобщение
                    беше от климатика, някаква ос се е износиал и даваше вибрации в мотора, просто си купих нов климатик, след като съм го ремонтирал като нов няколко пъти. С новия е супер тихо и безшумно и колата се отпуши на ниски обороти, стария за нищо неставаше....
                    Нов компресор ли ?? Колко дойде това удоволоствие? И при мен има едно многооглеко захъркване когато съм с пуснат комрпесор на 1000-1200 оборота... май пак е от него, ама е едва доловимо, засега само аз си го усещам!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Подобен проблем

Волана ми от известно време тресе неистово (като за алфист неистово, за голфаджия с 3ка нищо му няма), като си мисля, че вибрациите идват от двигателя. Но тресе и при непуснат климатик. При вас само при пуснат ли тресе?

146 1.6 ТуинСпарк
                      --------------------------------
                      Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98

Comment

нов струва към 550 лева без труд и зареждане, направиха ми отстъпка /защото ходих поне три пъти преди да го сменят/ и ми излезе 500 лева всичко. Вибрациите се усещаха от мотора, но не биеха в кормилото, просто звукът беше като на разбит лагер с ос, това било оста на климатика. Мисля че не си заслужава такива стари климатици да се отремонтирват, просто купуваш нов и не се занимаваш с глупости следващите 5 години....

Comment

Възможно ли е да е от сдал тампон на двигателя?
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Няма значение, временно се самозалъгвах, че човек, трябва да се бори, независимо, че в Пловдив не мога да намеря сервиз, където хем разбират от коли, хем имат нормално отношение към клиентите.
                            Ще карам, като вече смятам, че докато някое колело не се откачи и не се изтърколи в канавката, то значи, че цялото окачване е перфект, и докато не вземе да пръска масло върху челото ти докато шофираш, то значи, че целият ти двигател е перфект.

(Купуване преди 1 година, в сервиз номер 1 наливат 1 пръст масло над максимума=>изпляка гарнитура на капака на клапаните,сервиз Номер 2, твърдят, че е тая гарнитура, но отказват да я сменят, докато колата ми е там чупят едното копче на дистанционното и след това твърдят, че не са те, сервиз номер 3. смяна на предно стъкло=> шуми при висока скорост и е лепнато леко на криво, ходя 5 пъти, казват, че ако не си го запълня сам със силикон, то няма кой, сервиз Номер 4 проблеми с треперене на волана и шумове при завъртане, казват, че такава нова кола не са виждали и щом не тече масло от рейката, значи няма проблем (е@ахму диагностиката) и сигурно е от ръждясали спирачни дискове, споделям, че колата е с АБС, който работи, изчезвам и си въвеждам горното правило)

146 1.6 Т.С.
                            --------------------------------
                            Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98

Comment

Първоначално публикувано от The blue Покажи съобщение
                              Волана ми от известно време тресе неистово (като за алфист неистово, за голфаджия с 3ка нищо му няма), като си мисля, че вибрациите идват от двигателя. Но тресе и при непуснат климатик. При вас само при пуснат ли тресе?
                              Колега, най вероятно е заминал тампон. А може и просто да се е втвърдил.....
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                              Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                              Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Working...
                              X