Здравейте! Обръщам се към всички, които са имали такъв проблем. От около седмица се появи шум и вибрации от мотора в интервала 2000 - 3000 RPM. И преди имаше такива, но бяха около 3000 и то слабо доловими. Доколкото знам е типично за мотора 1.8 8 клапана 1994 ТС. Но отскоро шумът се засили рязко и падна по - нисък диапазон. То е ясно, че ще ходи на майстор, но искам да събера мнения, за да знам дали съм попаднал на майстор или "майстор". Няма загуба на мощност, но яко бучи, като че ли нещо стърже /нещо разбито/ и след 3000 оборота шумът се изглажда.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Силни вибрации и шум от мотора между 2000 и 3000 rpm?
Collapse
X
-
Ми най простото което ми идва наум - генерацията как е ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
-
Първоначално публикувано от PetroniiМахни ремака на алтернатора, след като премахнеш другия. Шумът изчезнели, значи е паразитната ролка.
75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
беше от климатика, някаква ос се е износиал и даваше вибрации в мотора, просто си купих нов климатик, след като съм го ремонтирал като нов няколко пъти. С новия е супер тихо и безшумно и колата се отпуши на ниски обороти, стария за нищо неставаше....
Comment
-
Първоначално публикувано от dim Покажи съобщениебеше от климатика, някаква ос се е износиал и даваше вибрации в мотора, просто си купих нов климатик, след като съм го ремонтирал като нов няколко пъти. С новия е супер тихо и безшумно и колата се отпуши на ниски обороти, стария за нищо неставаше....
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Подобен проблем
Волана ми от известно време тресе неистово (като за алфист неистово, за голфаджия с 3ка нищо му няма), като си мисля, че вибрациите идват от двигателя. Но тресе и при непуснат климатик. При вас само при пуснат ли тресе?
146 1.6 ТуинСпарк--------------------------------
Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98
Comment
-
нов струва към 550 лева без труд и зареждане, направиха ми отстъпка /защото ходих поне три пъти преди да го сменят/ и ми излезе 500 лева всичко. Вибрациите се усещаха от мотора, но не биеха в кормилото, просто звукът беше като на разбит лагер с ос, това било оста на климатика. Мисля че не си заслужава такива стари климатици да се отремонтирват, просто купуваш нов и не се занимаваш с глупости следващите 5 години....
Comment
-
Възможно ли е да е от сдал тампон на двигателя?
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Няма значение, временно се самозалъгвах, че човек, трябва да се бори, независимо, че в Пловдив не мога да намеря сервиз, където хем разбират от коли, хем имат нормално отношение към клиентите.
Ще карам, като вече смятам, че докато някое колело не се откачи и не се изтърколи в канавката, то значи, че цялото окачване е перфект, и докато не вземе да пръска масло върху челото ти докато шофираш, то значи, че целият ти двигател е перфект.
(Купуване преди 1 година, в сервиз номер 1 наливат 1 пръст масло над максимума=>изпляка гарнитура на капака на клапаните,сервиз Номер 2, твърдят, че е тая гарнитура, но отказват да я сменят, докато колата ми е там чупят едното копче на дистанционното и след това твърдят, че не са те, сервиз номер 3. смяна на предно стъкло=> шуми при висока скорост и е лепнато леко на криво, ходя 5 пъти, казват, че ако не си го запълня сам със силикон, то няма кой, сервиз Номер 4 проблеми с треперене на волана и шумове при завъртане, казват, че такава нова кола не са виждали и щом не тече масло от рейката, значи няма проблем(е@ахму диагностиката) и сигурно е от ръждясали спирачни дискове, споделям, че колата е с АБС, който работи,
изчезвам и си въвеждам горното правило)
146 1.6 Т.С.--------------------------------
Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98
Comment
-
Първоначално публикувано от The blue Покажи съобщениеВолана ми от известно време тресе неистово (като за алфист неистово, за голфаджия с 3ка нищо му няма), като си мисля, че вибрациите идват от двигателя. Но тресе и при непуснат климатик. При вас само при пуснат ли тресе?Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....
Comment
Comment